Βιογραφικό – Γ. Κατρούγκαλος

0

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι συνταγματολόγος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αν. υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Μεσσηνίας. Διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας και τη Σορβόννη. Ήταν γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Αθήνας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Παρισιού. Εργάστηκε ως ερευνητής σε ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ δίδαξε σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Συμμετείχε συμβουλευτικά στην διαδικασία κατάρτισης του Αλβανικού Συντάγματος και ως εμπειρογνώμονας σε θέματα θεσμικής τεχνογνωσίας σε πολλές χώρες της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) του ΟΗΕ και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι μέλος του ΔΣ του Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου. Υπήρξε μέλος του ΔΣ ΚΕΘΕΑ και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους και της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF.

Share.