Από την συγκέντρωση ετεροδημοτών της Ικαριακής Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

0

Έγινε το πρωί της Κυριακής 3 Μαΐου 2014 η προεκλογική ομιλία για τους ετεροδημότες της Αθήνας, της Ικαριακής Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Κώστα Σταμούλη, στα γραφεία του Ικαριακού συλλόγου ”Κάβο Πάπας” στο Μεταξουργείο.

Με βασικό ομιλητή τον κ.Σταμούλη,τον Συνταγματολόγο Γιώργο Κατρούγκαλo,υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ,τον Λευτέρη Κόχυλα, Δημοτικό Σύμβουλο στην Ικαρία,υποψήφιο στην Περιφέρεια με την Αγλαΐα Κυρίτση,τον κ.Διονύση Μόρφη συντονιστή της συζήτησης και τον Τίτο Καρίμαλη υποψηφίους μαζί με τον κ.Μόρφη στο ψηφοδέλτιο της Ικα.Ρι.Α.

Ο κ. Σταμούλης ανάπτυξε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του στην κεντρική του ομιλία,δίνοντας έμφαση στα σημεία που θα σταθεί σε περίπτωση που γίνει δημοτική αρχή, για τις δεσμεύσεις του σχετικά με την δημιουργία μιας πιο φιλικής προς τον πολίτη Δημοτικής Αρχής με εναλλάξ συνεδριάσεις και στα τρία δημοτικά διαμερίσματα. Τις δεσμεύσεις του για τον Πολιτισμό τα Δημοτικά Έργα, σημειώνοντας τα χαμηλά έσοδα και τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.
Πλήρης διαφάνεια, και συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν την Ικαρία στα επόμενα πέντε χρόνια, είναι αυτά που υποσχέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας.

Έδωσε πολλά στοιχεία για τα θέματα των ανεμογεννητριών, τις “ήπιες μορφές ενέργειας” που υποστηρίζει ο συνδυασμός του, για την αντίσταση που πρέπει να φέρει η Δημοτική αρχή στις πολιτικές που έρχονται από την κυβέρνηση, με παραδείγματα το κλείσιμο των υπηρεσιών του ΙΚΑ της Εφορίας, την υποβάθμιση των δομών Υγείας στην Ικαρία.

Στο τέλος της ομιλίας στηλίτευσε την εφαρμοζόμενη πολιτική στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, της Δημοτικής Αρχής ως σύνολο, ενώ απέφυγε να κατονομάσει την πλειοψηφούσα παράταξη.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά του κ. Σταμούλη στο πρόγραμμα της παράταξης του κ. Σταυρινάδη στις προηγούμενες εκλογές, όπου απαρίθμησε τις τότε προγραμματικές θέσεις, θέσεις που όπως είπε δεν έχουν υλοποιηθεί

Μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε και ο Συνταγματολόγος υποψήφιος στο Ευροψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έδωσε το γενικό πολιτικό στίγμα της Αριστεράς στην Ελλάδα, την αναγκαιότητα και την ιστορική σημασία που έχει αυτή η εκλογική μάχη και για την χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη. Ο κ. Κατρούγκαλος θα βρίσκεται στην Ικαρία, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στις 11 του Μάη.

Συνέχεια στην ομιλία είχε η τοποθέτηση του κ. Λευτέρη Κόχυλα υποψηφίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον συνδυασμό ”Γόνιμη Γραμμή”. Ο κ. Κόχυλας όντας Δημοτικός Σύμβουλος ανάπτυξε και το θέμα της κτηνοτροφίας ειδικά μετά από ερώτηση-παρέμβαση από το ακροατήριο, και ανάπτυξε και τα θέματα οδοποιίας που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την Ικαρία.

Μετά το τέλος της ομιλίας και του κ. Κόχυλα, τον λόγο πήραν οι υποψήφιοι του συνδυασμού που ήταν παρόντες, ο κ. Χερουβής, ο κ. Τέσκος, η κ. Κράτσα, ο Τίτος Καρίμαλης και τέλος ο κ. Μόρφης.

Ο κ. Σταμούλης μετά από σχετική ερώτηση αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε υπόγεια συζήτηση με άλλες παρατάξεις δοσοληψίας ψήφων, που όπως ακούστηκε έχει διαρρεύσει, ενώ στην ερώτηση τι θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι της Ικα.Ρι.Α. στην δεύτερη Κυριακή, η απάντηση του κ. Σταμούλη ήταν ”Ικα.Ρι.Α.”
την εκδήλωση έκλεισε μουσικό πρόγραμμα από τον Στέφανο Γεωργιάδη και την κίνηση Ικαρία Τρόπος.

Υπόσχεση για ανάλυση όλων των επιμέρους θεμάτων δόθηκε και για τις επόμενες ομιλίες στην Ικαρία, και προτροπή του συνδυασμού και όλων των ομιλητών ήταν εκτός από την εκλογική νίκη και την ψήφο στον Δήμο, στη Περιφέρεια και στην Ευρώπη, η συμμετοχή των πολιτών και μετά τις εκλογές, η συνεχής κρητική προς όφελος του Δήμου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην ομιλία ετεροδημοτών του Ικα.Ρι.Α. by Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8fm on Mixcloud

Δημοσιεύτηκε στις 5 Μαΐου 2014

Πηγή:http://ikariaki.gr/apo-tin-sigkentrosi-eterodimoton-tis-ikariakis-rizospastikis-aftodiikisis/

Share.