ΔΤ-Γ. Κατρούγκαλος: Βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα οι καθυστερήσεις στη κύρωση των μνημονίων με τη Βορ. Μακεδονία- Υπό την ομηρεία του κ. Σαμαρά ο κ. Μητσοτάκης

0

26/01/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Κατρούγκαλος: Βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα οι καθυστερήσεις στη κύρωση των μνημονίων με τη Βορ. Μακεδονία- Υπό την ομηρεία του κ. Σαμαρά ο κ. Μητσοτάκης

 

Με επίκαιρη ερώτηση που κατάθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος, προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ζητά να πληροφορηθεί τους λόγους που καθυστερεί η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, παρά την αποδοχή ότι η συμφωνία πρέπει «να τηρηθεί και να τιμηθεί» και ποιός είναι ο προγραμματισμός του υπουργείο Εξωτερικών στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπενθυμίζει ότι τα Μνημόνια με τη γειτονική χώρα έχουν κατατεθεί στη Βουλή εδώ και πολλούς μήνες, χωρίς να έρχονται για ψήφιση στη Βουλή. Επισημαίνει, επίσης, τη σημαντική βλάβη για τα εθνικά συμφέροντα που απορρέει από τις καθυστερήσεις στο θέμα των εμπορικών σημάτων και των σχολικών βιβλίων.

Και καταλήγει: «Είναι προφανές ότι η αντίθεση ορισμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί δικαιολογητικό λόγο για τις παραπάνω καθυστερήσεις, που βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα, ούτε για την εν γένει ομηρεία της κυβέρνησης σε σημαντικούς τομείς της εξωτερικής πολιτικής».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Από το Γραφείο Τύπου Γ. Κατρούγκαλου

Share.