ΔΤ-Συνάντηση Γ. Κατρούγκαλου και Θ. Τζάκρη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στην Νέα Υόρκη- Επίσημη περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ΗΠΑ

0

10/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Γ. Κατρούγκαλου και Θ. Τζάκρη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής
Ελπιδοφόρο στην Νέα Υόρκη- Επίσημη περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ΗΠΑ

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος και η Αναπληρωτής Τομεάρχης αρμόδια για τον Απόδημο Ελληνισμό και το Εξωτερικό Εμπόριο Θεοδώρα Τζάκρη συναντήθηκαν αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στη Νέα Υόρκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας καθώς και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Αρχιεπισκοπή και η Ελληνορθόδοξη Ομογενειακή Κοινότητα στις ΗΠΑ. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον αμερικανικό Ελληνισμό και η ανάγκη διατήρησης, επικαιροποίησης και σύσφιξης των δεσμών του με την πατρίδα, ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής απέναντι στις προκλήσεις αυτές, αλλά και τις προκλήσεις της πανδημίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος και η κ. Τζάκρη συνεχίζουν τις επαφές τους με τους Ομογενειακούς φορείς και τα ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης στην Νέα Υόρκη παραθέτοντας σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, καθώς είναι σημαντικό ο Ελληνισμός της Διασποράς να μάθει την αλήθεια για την κατάσταση στην Ελλάδα και να σπάσει το φράγμα της διαρκούς παραπληροφόρησης που δημιουργούν στην τηλεόραση και το διαδίκτυο πολλά ΜΜΕ. Αυτό αποτελεί ζήτημα κομβικής σημασίας ενόψει και της συμμετοχής των Ελλήνων του Εξωτερικού στις προσεχείς εθνικές εκλογές από τον τόπο της κατοικίας τους.

Μετά την συνέντευξη τύπου θα ακολουθήσουν επαφές με παράγοντες και επιχειρηματίες της Ομογένειας προκειμένου να ενημερωθούν για την προγραμματική πρόταση που έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Ελληνισμό της Διασποράς και τους νέους αναπτυξιακούς δεσμούς με την Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις.

Όπως τόνισαν ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να θα φτάσει σε όλο τον Ελληνισμό της Αμερικής, ώστε να υπάρξει μέγιστη ενεργοποίηση του Ελληνισμού της Διασποράς και να δημιουργηθούν γέφυρες συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα για να ενισχυθεί η προοπτική μιας προοδευτικής δημοκρατικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει στη συνέχεια υψηλού επιπέδου επαφές με αξιωματούχους του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και του Στέητ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον, think tank, αλλά και τις ελληνοαμερικανικές κοινότητες που προσπαθούν να προωθούν καθημερινά τις ελληνικές θέσεις.

Από το Γραφείο Τύπου Γ. Κατρούγκαλου

Share.