Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 18.00- 21.00

0

 

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με τους φοιτητές

Εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαίκή πολιτική συζήτηση ενόψει των Ευροεκλογών του 2014» διοργανώνει την Παρασκευή 9 Μαίου το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την «Ευρωπαϊκή Πολιτεία» και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και ενόψει των Ευρωεκλογών, συμπίπτει δε με την επέτειο της Συμμαχικής Νίκης των Ελευθέρων λαών κατά του Ναζισμού στην Ευρώπη τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και θα πραγματοποιηθεί στις 18.00- 21.00 στο Αμφιθέατρο Δεριγνύ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πατησίων 76).

Προσκεκλημένοι είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Π. Αρβανίτης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Γ. Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ), Β. Κορκίδης (Νέα Δημοκρατία), Ε.Νικολάου–Αλαβάνος (ΚΚΕ), Β. Σουλαδάκη (Ελιά–Δημοκρατική Παράταξη) και Π. Τσάρτας (Δημοκρατική Αριστερά), οι οποίοι και θα συζητήσουν με φοιτητές, οι οποίοι θα υποβάλουν ερωτήσεις επί θεματικών ενοτήτων, όπως: Ευρωπαϊκή πολιτική ταυτότητα, οικονομική και νομισματική ένωση, κοινωνική Ευρώπη, αειφόρος ανάπτυξη,ΚΕΠΠΑ,ευρωπαϊκές αξίες και μετανάστευση.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι καθηγητές Α. Ντέμος (Πρόεδρος Τμήματος ΔΕΟΣ) και Α. Ξεπαπαδέας (Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών Επιστημών), ενώ οργανώνεται και συντονίζεται από τον καθηγητή Α. Πλιάκο, και τους επίκουρους καθηγητές Γ. Καρύδη και Σπύρο Μπλαβούκο.

Πηγή: www.parapolitika.gr

Share.