Επίσκεψη Γ. Κατρούγκαλου στο Εθνικό Τυπογραφείο

0

Ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος επισκέφτηκε σήμερα το Εθνικό Τυπογραφείο, όπου τον υποδέχτηκε ο Ειδικός Γραμματέας Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος και εκπρόσωποι του συλλόγου προσωπικού. Ο υπουργός μίλησε σε συγκέντρωση των υπαλλήλων και ξεναγήθηκε στους χώρους του Εθνικού Τυπογραφείου και στην εικαστική έκθεση με έργα των εργαζομένων που φιλοξενείται στο Τυπογραφείο.

Ο κ.Κατρούγκαλος αφού αναφέρθηκε στην ιστορικότητα και τη σημασία του Εθνικού Τυπογραφείου, ευχαρίστησε το προσωπικό και τον Ειδικό Γραμματέα για τις προτάσεις που του υπέβαλαν για την επέκταση των δραστηριοτήτων του Τυπογραφείου αλλά και τη μείωση του εκτυπωτικού κόστους. Ο κ.Κατρούγκαλος προέβαλε την πρωτοβουλία ως παράδειγμα συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στις μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση προωθεί στη δημόσια διοίκηση. Κοινός τόπος κυβέρνησης και δημοσίων υπαλλήλων είναι το δημόσιο συμφέρον, υπογράμμισε ο αναπληρωτής Υπουργός. Επίσης, αναφερόμενος στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ.Κατρούγκαλος επισήμανε ότι επιδιώκεται οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησής τους με στόχο τόσο τη βελτίωσή τους όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Τέλος, ο αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάκαμψης της χώρας και σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη τόσο στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης όσο και στις σχέσεις της δημόσιας διοίκησης με τον πολίτη αλλά και εις όφελος της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

Share.