Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Διακοινοβουλευτική Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Ανάκαμψη μόνον με την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων

0

06/04/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Διακοινοβουλευτική Σύνοδο του ΟΟΣΑ:

Ανάκαμψη μόνον με την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στον Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας Γ. Κατρούγκαλος συμμετείχε στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΟΣΑ, που διεξάχθηκε 4 και 5 Απριλίου στο Παρίσι, ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην παρέμβασή του αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις επεσήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να αποτελέσει παγκόσμιο παίκτη και αυτόνομο πόλο στις διεθνείς εξελίξεις, όχι απλώς εξάρτημα της αμερικανικής πολιτικής. Αυτό είναι σημαντικό τόσο στον οικονομικό τομέα, όπου η πρόσφατη αμερικανική νομοθεσία Inflation Reduction Act ουσιαστικά επιδοτεί προστατευτικά  τις αμερικανικές επιχειρήσεις σε βάρος των ευρωπαϊκών, στον κρίσιμο μάλιστα τομέα των περιβαλλοντικών επενδύσεων, όσο, και κυρίως, στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Είναι δυνατόν, αναρωτήθηκε ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το μοναδικό σχέδιο για ειρήνευση στην Ουκρανία να προέρχεται από την Κίνα;  Ο κ. Κατρούγκαλος τοποθετήθηκε και σε ό,τι αφορά τα fake news, στις προσπάθειες των κυβερνήσεων να ελέγξουν τα ΜΜΕ, αλλά και σε ό,τι αφορά στην ανάκαμψη της οικονομίας, όπου οι προβλέψεις δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές. Όχι μόνον η μεγέθυνση της οικονομίας θα είναι διεθνώς χαμηλότερη από ό,τι στο παρελθόν, αλλά οι μισθοί δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος του πληθωρισμού, ενώ υπολείπονται σημαντικά και σε σχέση με τα κέρδη των επιχειρήσεων.  Δεν μπορεί να υπάρχει ουσιαστική ανάκαμψη, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, παρά μόνον με την προστασία και ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Από το Γραφείο Τύπου Γ. Κατρούγκαλου

 

 

Share.