Πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας – Σκοπίων

0

Δηλώσεις ΑΝΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση:

«Υποδέχτηκα με χαρά τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Osmani, στην Ελλάδα, ως φίλο.

Συζητήσαμε για την προώθηση και για το σεβασμό του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως μίας συμφωνίας που δεν επιλύει μόνο ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τις δύο χώρες, αλλά και που σταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και εξασφαλίζει και την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής μας. Κάτι που αποτελεί μία πάγια πολιτική της δικής μας πλευράς, ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, η οποία άνοιξε τις ευρωπαϊκές πόρτες στις γειτονικές μας χώρες.

Και έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μαζί το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απ’ όπου θα ξεκινήσει η πρώτη, παρθενική πτήση προς τα Σκόπια, τώρα που επιλύθηκε ένα από τα «αγκάθια» που εμπόδιζαν ένα παρόμοιο ταξίδι, δηλαδή η αλλαγή του ονόματος της χώρας αυτής.

Άρα, υποδέχτηκα ως φίλο τον κ. Osmani και προσδοκούμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον».

Ακολούθως, o Αν. Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος και ο Υφ. Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, συνόδευσαν τον Αν. Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ, Μπ. Οσμάνι, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

1st-flight-ATH-SKO-1   1st-flight-ATH-SKO-2

 

1st-flight-ATH-SKO-4   1st-flight-ATH-SKO-3

 

Διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών Ελλάδας – πΓΔΜ_1   Διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών Ελλάδας – πΓΔΜ_2

Share.