Πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού στην Κολομβία

0
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης και
  Δημόσιας Διπλωματίας

                       Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού στην Κολομβία

Στο δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Νότια Αμερική, η οποία έχει σκοπό να δώσει νέα ώθηση στις οικονομικές σχέσεις με τις χώρες της περιοχής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος είχε χθες, 27η Οκτωβρίου ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού στη χώρα αυτή, πατρίδα του Ελευθερωτή της Νότιας Αμερικής, Σιμόν Μπολιβάρ. Ο κ. Κατρούγκαλος συνεργάσθηκε με την ομόλογη του στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας κ. Πάτι Λοντόνιο σε πολύωρη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Εμπορίου, Εργασίας, Παιδείας Ψηφιακής Διοίκησης και Ναυτιλίας. Διερευνήθηκαν δυνατότητες διμερούς συνεργασίας σε όλους τους παραπάνω τομείς, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης στην Ελλάδα της Υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας.

Νωρίτερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του Οργανισμού ProColombia, ομόλογου της Enterprise Greece, με σκοπό την διερεύνηση αμοιβαία επωφελών διμερών συνεργειών.

Το απόγευμα ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε διάλεξη σε εκδήλωση της Διπλωματικής Ακαδημίας της Κολομβίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Άνδεων, με θέμα το Μέλλον της Ευρώπης. Το βράδυ παραβρέθηκε σε δείπνο της ελληνικής ομογένειας στην Μπογκοτά.

 

 

 

Share.