Συμμετοχή του Γιώργου Κατρούγκαλου στο MEGA στις 28/4/2020

0

 

Δείτε την εκπομπή εδώ.

 

Τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων αλλά και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον τομέα των εργασιακών περιέγραψε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».

«Δεν πρέπει να ρισκάρουμε την υγεία των παιδιών, ούτε να δημιουργήσουμε μια βραδυφλεγή βόμβα αναμετάδοσης του ιού» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, εξαιρώντας την τρίτη λυκείου και το τελευταίο έτος στα πανεπιστήμια.

«Στις άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε ένα αδικαιολόγητο ρίσκο σε βάρος των παιδιών μας» ανέφερε, ζητώντας από την κυβέρνηση τη λήψη νέων μέτρων, προκειμένου να καλυφθεί «το υπαρκτό πρόβλημα, οι γονείς να δουλεύουν και τα παιδιά να παραμένουν σπίτι».

Αναφορικά με τα εργασιακά, ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε μύδρους προς την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Φοβόμαστε για το πώς θα είναι η αγορά εργασίας την επομένη του κορωνοϊού» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος, στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, «τα εργασιακά μέτρα είχαν ορίζοντα εξαμήνου, ενώ τα άλλα μέτρα είχαν ορίζοντα μήνα ή 45 ημερών. Τα μέτρα που ελήφθησαν είναι προς πλήρη ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας σε βαθμό που ούτε το ΔΝΤ δεν θα το ονειρευόταν».

«Φοβόμαστε τσουνάμι κλεισίματος μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, έκρηξη ανεργίας και συνθήκες ζούγκλας στον τομέα εργασίας» τόνισε σχετικά.

Τέλος, για το θέμα της εκκλησίας, είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως χώροι δημοσίων συναθροίσεων και ότι ισχύει στους υπόλοιπους χώρους, να ισχύει και σε αυτή.

Share.