Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας κ. Ρ. Hoffmann

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας κ. Ρ. Hoffmann.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, που χαρακτηρίστηκε από ευρεία συναντίληψη, τέθηκε η αναγκαία στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πιο κοινωνική κατεύθυνση και η αλληλεγγύη στις ελληνικές θέσεις για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος πήρε μέρος στη συνάντηση των Σοσιαλδημοκρατών-προοδευτικών Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κυβερνήσεων της ΕΕ, όπου τόνισε την ανάγκη για την δημιουργία μιας νέας προοδευτικής συμμαχίας στην Ευρώπη η οποία θα αμφισβητήσει την νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία και θα επιδιώξει μια νέα, Κοινωνική Ευρώπη. Η συνάντηση κατέληξε με την υιοθέτηση κειμένου πολιτικών κατευθύνσεων με τη μορφή κοινού άρθρου των υπουργών, που θα δημοσιευθεί σε όλες τις χώρες στην δική τους γλώσσα.

Στη βάση των κατευθύνσεων αυτών έγινε και ευρεία συζήτηση προετοιμασίας της επετειακής Συνόδου Κορυφής για τα 60 χρόνια από τις Συνθήκες της Ρώμης, στις 25 Μαρτίου, στην ιταλική πρωτεύουσα.

 

 

Συνάντηση των Σοσιαλδημοκρατών-προοδευτικών Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κυβερνήσεων της ΕΕ

Συνάντηση των Σοσιαλδημοκρατών-προοδευτικών Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κυβερνήσεων της ΕΕ

Κράτα το

Share.