Υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών (Video)

0

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν ως θετικά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών θεωρώντας ότι ανοίγουν το δρόμο για μια σημαντική νίκη στις ευρωεκλογές. Στις τηλεοπτικές τους παρουσίες κλήθηκαν να τοποθετηθούν και στο θέμα της αύξησης των ποσοστών της Χ.Α.

Ειδικότερα:

Γ.Κατρούγκαλος: «Είμαστε ο καθρέφτης του μέλλοντος της Ευρώπης»


Ο Γ.Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στο παιχνίδι που έστησε η κυβέρνηση για τις εκλογές υποστηρίζοντας ότι «όποιος σκάβει τον εκλογικό λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα» εξηγώντας ότι ενώ σκόπιμα η κυβέρνηση είχε αλλάξει τον εκλογικό νόμο ώστε να μην ψηφίσουμε για ευρωεκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές, τελικά η ίδια έμεινε εκτός από τις δύο μεγάλες κάλπες, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθήνας αυτών των εκλογών. Η αγανάκτηση στην Ελλάδα εκφράζεται κυρίως μέσω της Αριστεράς και προσθέτοντας ότι οι πολιτικές στην Ευρώπη δεν διαφέρουν απ’όσα εφαρμόζονται εδώ πρόσθεσε ότι: «Είμαστε ο καθρέφτης του μέλλοντος της Ευρώπης» είπε ο Γ.Κατρούγκαλος.

 

Γ. Μηλιός: Προτεραιότητα ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης


Ο Γ. Μηλιός εκτίμησε ότι το αυτοδιοικητικό στοιχείο έπαιξε μεγάλο ρόλο στις εκλογές αυτές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να πάει καλύτερα» είπε ενώ ανέδειξε τη μεγάλη σημασία και τον πιο ξεκάθαρο πολιτικό ρόλο που έχουν λόγω έκτασης, πληθυσμού και αντιπροσώπευσης της περιφέρειας Αττικής και του δήμου της Αθήνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σημειώσει μια σημαντική νίκη στις ευρωεκλογές με μια διαφορά τέτοια που η κυβέρνηση δεν θα δικαιούται πλέον να νομοθετεί. Τέλος σημείωσε ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ και τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.


Γ. Κυρίτσης: «Θα κερδίσουμε, με καθαρά λόγια, καθαρές κουβέντες»


«Απολύτως θετική η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές» είπε ο Γ. Κυρίτσης. Στην εξαφάνιση της Ν.Δ., όπου κατέβηκε με τη σημαία της (μεγάλες περιφέρειες, δήμος Θεσ/κης) και καμουφλάρισμα των υποψηφίων της για να μπορέσουν να κατέβουν με κάποιες αξιώσεις στους δήμους στις αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρθηκε ο Γ. Κυρίτσης. Για τα ποσοστά της Χ.Α., μια γρήγορη ανάγνωση μας λέει ότι δυστυχώς «σε κάποιες περιοχές της Αθήνας, 1 στους 5 δεν έχει πρόβλημα που δολοφονήθηκε ο Φύσσας». Στην πραγματικότητα το έδαφος για να ανθίσει η Χ.Α. το έχει στρώσει η ίδια η κυβέρνηση υιοθετώντας την ακροδεξιά ρητορεία και διαθέτοντας υπουργούς που προέρχονται από την ακροδεξιά. «Αυτή που πρέπει να λογοδοτήσει είναι η κυβέρνηση».

 

Ν. Χουντής: Η ανατροπή των πολιτικών λιτότητας ξεκινά από την Ελλάδα


Στα αυτοδιοικητικά δεν είχε παράδοση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή την έννοια, τα αποτελέσματα θεωρούνται θετικά ιδιαίτερα στην περιφέρεια και το δήμο της Αθήνας που έχουν ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Οι αυτοδιοικητικές αποτελούν ένα πρώτο βήμα για την αλλαγή, αλλά τα πολιτικά μηνύματα θα προκύψουν από τις ευρωεκλογές. Σημαντικά μηνύματα δόθηκαν τόσο από το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη με το συντριπτικό ποσοστό κατά της ιδιωτικοποίησης του, όσο και από την μη εκλογή Πάχτα, στο δήμο Αριστοτέλη. Ο Ν. Χουντής επεσήμανε τέλος τη ιδιαίτερη πολιτική σημασία αυτών των ευρωεκλογών λέγοντας ότι «μας έλαχε η ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας να ξεκινά από την Ελλάδα»


Γ. Φουντουλάκης: Μεγάλη η απαξίωση της κυβέρνησης στους ανάπηρους

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γ. Φουντουλάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απαξιώνει τους ανάπηρους με πολλούς τρόπους. Κατήγγειλε ότι ο ΕΟΠΥΥ του χρωστάει 8.500 ενώ όταν ο ίδιος χρώσταγε 1000 ευρώ λόγω παράνομης στάθμευσης γιατί δεν υπήρχε ειδικός χώρος να παρκάρει για αν πάει στη δουλειά του, δεν είχε δυνατότητα να έχει ΑΦΜ.

Έκρινε ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών με δεδομένο το έντονο προσωπικό στοιχείο που λειτουργεί καθοριστικά σε αυτές τις εκλογές. Επιπλέον τόνισε ότι ο κόσμος δεν είχε τα χρήματα που απαιτούνται για την μετακίνησή του, ώστε να πάει να ψηφίσει. «Μία φορά θα πάει να ψηφίσει». Τέλος θεωρεί ως βασικές αιτίες του φαινομένου της αύξησης της Χ.Α., τη φτώχεια και την ανεργία.

Δημοσιεύθηκε στο www.avgi.gr, στις 20/5/2014

Share.