Χαιρετισμός Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου για τη φιλοτελική έκθεση με θέμα τα «Κάστρα της Ευρώπης»

0

Χαιρετισμός Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου για τη φιλοτελική έκθεση με θέμα τα «Κάστρα της Ευρώπης»

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη σημερινή τελετή εγκαινίων της Φιλοτελικής Έκθεσης «Κάστρα της Ευρώπης» που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ειδικής Αναμνηστικής Σειράς «EUROPA 2017-Κάστρα».

Τώρα που αφήνουμε πίσω την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα και επιστρέφουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, η Ελλάδα διαδραματίζει ξανά κυρίαρχο ρόλο στις πολιτιστικές εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Έκθεση «Κάστρα της Ευρώπης» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις φιλοτελισμού που πραγματοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία στοχεύει να «ενώσει» ιστορικά και πολιτιστικά 49 συνολικά ευρωπαϊκές χώρες και περιφέρειες.

Σήμερα, από τη Μεθώνη της Μεσσηνίας πραγματοποιείται η έναρξη της ετήσιας έκθεσης, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα ιστορικά κάστρα της Ευρώπης. Τα κάστρα, ως μνημεία της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς, συμβολίζουν ιστορικές και πολιτικές εξελίξεις, θυμίζουν πρόσωπα, γεγονότα και κατορθώματα ανθρώπων. Πάνω απ’όλα όμως γίνονται σημεία επαφής της ιστορίας των λαών της Ευρώπης.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που για πάνω από 180 χρόνια προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Το συνολικό τους έργο αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό, το δημόσιο χαρακτήρα του οποίου η ελληνική πολιτεία οφείλει να υπερασπιστεί. Χάρη στην συνεχή τους προσπάθεια, σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος και τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης, συνέβαλαν στην αποτελεσματική διοργάνωση της έκθεσης προβάλλοντας τόσο τον ελληνικό όσο και τον ευρωπαϊκό πολιτιστικό πλούτο.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Κατρούγκαλος

Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών

Share.