Συνέντευξη Γιώργου Κατρούγκαλου στο Ρ/Σ “Στο Κόκκινο”, 2/4/2020

0

Συνέντευξη Γιώργου Κατρούγκαλου στο Ρ/Σ “Στο Κόκκινο” και τον Γιώργο Τραπεζιώτη, 2/4/2020.

Γερμανία και χώρες μαζί της επιδιώκουν οικονομική «ανοσία της αγέλης» στο Νότο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρωτοπόρος, με απορρύθμιση της εργασίας και ψίχουλα στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ νομοθέτησε ξανά πολιτική επιστράτευση απεργών για να προλάβει την αντίδραση του κόσμου, είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Οι ισχυροί της ΕΕ θέλουν οικονομική «ανοσία της αγέλης» και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πρωτοπόρος, είπε ο κ. Κατρούγκαλος, οι συνήθεις ύποπτοι, Γερμανία και χώρες κοντά της, επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη για το θέμα του ευρωομολόγου. Η ΕΚΤ προχώρησε σε μέτρα, που όμως δεν αφορούν την πραγματική οικονομία με ρευστό στην αγορά, δεν βλέπουμε ακόμη συμπληρωματικό ευρωπαϊκό σύστημα κατά της ανεργίας, παράλληλα με τα εθνικά, ενώ η κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν είπε πώς θα χρηματοδοτηθεί η πρότασή της για επιδότηση μισθών, είναι δώρο άδωρο για το Νότο που βγαίνει από την κρίση.

Στην Ελλάδα η ελαστικοποίηση της εργασίας προετοιμάζει κοινωνία και οικονομία με πιο φτωχούς, ανασφαλείς και φοβισμένους εργαζόμενους, παρότι πόροι υπάρχουν, αφήσαμε 37 δισ. ευρώ «μαξιλάρι» από τις θυσίες των Ελλήνων και η ΕΕ έχει δώσει δημοσιονοομική ελευθερία.

Αλλά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη προτιμούν αιματηρές «μνημονιακές» περικοπές και θέλουν να προλάβουν την αντίδραση του κόσμου, νομοθέτησαν ξανά την πολιτική επιστράτευση απεργών.

Αντίθετα, στις ΗΠΑ κινητοποίησαν 2 τρισ. δολάρια, κάθε πολίτης θα πάρει 1.200 δολάρια χωρίς καμία προϋπόθεση, προσπαθούν να ανακόψουν την ανεργία, καθώς την πρώτη εβδομάδα μέτρων είχαν 3,3 εκατ. απολύσεις και αυτή την εβδομάδα υπολογίζουν 3-5 εκατ. ακόμη.

Share.